Vintertur 2008

Litjbuan i snø og sol

Litjbuan i snø og sol

Frode og Turid på Litjbuan

Frode og Turid på Litjbuan

Søndag 9.Mars 2008 dro tre venner til Litjbuan. Det var Turid Gregersen, Frode Sandnes og meg selv, Kjetil Lillebuan Vada. Vi treftes i Bjørndalen ved Heimdal og dro av gårde i 8 tida om morgenen. Allerede kl 915 var vi på Storbuan, det går raskt nå etter at den nye vegen fra Klett til Orkanger ble åpnet.

Vi parkerte bilen på Storbuan gård og tok på oss skiene. Klister viste seg ikke å være 100% treff på smurningen denne dagen, men vi kom oss innover skogen på ei løype vi selv laget på vegen mellom Storbuan og Litjbuan. Langs vegen vi gikk så vi mange spor etter dyrelivet, her hadde hare og rev gått, haren hadde tydelig gnagd på buskene. Spist godt hadde den også, det vitnet ekskrementene om. Det hadde orrfuglene og storfuglene også, de hadde etterlatt seg tydelige spor og ekskrementer. Ellers var fuglelivet sparsomt denne vinterdagen, noe som ikke er utypisk for årstida i skogen. Elg så vi ingen spor etter, det er vel for djup snø for den på Litjbuan i Mars.

Klabbeføre mellom Storbuan og Litjbuan

Klabbeføre mellom Storbuan og Litjbuan

Hytta,Frode og Turid

Hytta, Frode og Turid

Framme på Litjbuan gikk vi ikke så mye rundtom, til det var føret for trått. Vi installerte oss utafor hytta og fant fram niste og drikke. Sola kom mer og mer fram, og det var mildt. Utsikten var som vanlig upåklagelig utover Litjbumyra og omegn.

Turid og utsikten mot Litjbumyra

Turid og utsikten mot Litjbumyra

Etter ei tid ble et par ganger stillheten brutt av uglehukring, først var jeg overbevist at det var haukuglas triller, siden kom tanken mer til perleugla. Etter å ha lyttet til en fugle cd er jeg skam å si ikke sikker. Begge artene er observert på Litjbuan før. Uansett en kjekk opplevelse å høre vårlåtene til ugla.

Hytta og snøen, Mælberget bak

Hytta og snøen, Mælberget bak

Frode, Egil Nilssen og Turid ved Gravråkstuggua på Storbuan

Frode, Egil Nilssen og Turid ved Gravråkstuggua på Storbuan

Praten gikk om stort og smått, slik det skal mellom gode venner. Frode tok noen bilder. Disse som nå i første omgang legges ved, er tatt av meg. De viser litt fra klabbing på føret innover, stunda ved hytta, og et besøk på Gravråkstua på Storbuan, der vi møtte Egil Nilssen fra Løkken Verk, min barndomsvenn fra da jeg bodde der. Egil er nevenyttig og restaurerer nå denne flotte store tømmerhytta fra Christian Thams si tid på Storbuan. Tilbakevegen til Storbuan ble lagt om skogen og myrene mellom Litjbuan og Storbuan. Skogen er med åra blitt temmelig tett, så vi fant etter hvert det best å trekke ned til vegen igjen. Men til sommeren er det tid for å utforske terrenget ved Aurtjønna!

Utpå ettermiddagen gikk ferden heim til Trondheim. Etter nok en god tur til Litjbuan.

Frode fotograferer

Frode fotograferer

Turid studerer Litjbuan

Turid studerer Litjbuan

Mat smaker alltid på Litjbuan

Mat smaker alltid på Litjbuan

Av:

Kjetil Lillebuan Vada

Klikk på bildet for å komme tilbake til hovedsiden