Tore Jessen, en kamerat fra Møllenberg i Trondheim, og jeg tok oss også en tur til Litjbuan i juli 2006. Det er Tore som har tatt bildene her. Bildene viser motiver fra myra i våtmarksreservatet, videre Aurtjønna, som er et vatn like bak Litjbuan, oppi noen skogshøgder. Her fikk jeg mange ørreter i si tid. En gapahuk er bygd her, og tjernet brukes fortsatt en del til fisking. Jeg minnes godt en høstdag her i 1980 da noen andre og jeg var på tyttebærtur ved Aurtjønna. Det var god forekomst av dette før skogen grodde mer igjen. Ei haukugle svevde rundt oss og skapte stemning! Litjbuan har naturopplevelser overalt.

Klassisk utsikt over Litjbuan!

Tømming av kjøttmeiskasse

Andre bilder viser tømming av fuglekasser på Litjbuan, uglekassa og ei av kjøttmeiskassene. Og vi ser stemningsbilder med vann og myr og skog og fjell, typisk Litjbuan. Eller fruktbar blomstereng ved skogshytta. Her har Tore på en fin måte fanget inn mystikken og stemninga som er så typisk for Litjbuan.

Et av bildene er unektelig spesielt. Det viser gammelt ”hærverk” fra gamle dager, da jeg skriblet Kjetil Vada – 75 inne på hytteveggen. Et varig minne, får en si. Tore og jeg ble invitert inn av dem som nå leier skogshytta.

Inskripsjon på hytteveggen inne på Litjbuan..

Et par kveldsstemningsbilder er tatt med. Det ene er tatt ved utsikten fra høydene nær fossen mot myra. Det andre har utsikt over Fosstjønna. Som for øvrig har godt ørretfiske.

Og noen bilder viser fossen og elva Trivja som kaster seg gjennom kløftene i retning Svorkavassdraget og videre mot Orkla. Litjbuan er vannrikt!

Litjbuan er stemning, og kan ikke beskrives, heller ikke bilder kan helt skildre mystikken her. Men her har Tore Jessen likevel klart å formidle noe av Litjbuans sjel!

Uglekasse med miljø

Inspeksjon av uglekasse!

Enga ved hytta er utrolig fruktbar om sommeren!

Fra den tørre delen av fuglemyra

Stemning ved Aurtjønna bak Litjbuan

Aurtjønna med gapahuk på andre sida.

Stemning

Myrkanten av reservatet

Stemning av vann og myr og skog og fjell

Elva Trivja kaster seg ned fra fossen mot Svorkavassdraget

Kveldsstemning på Litjbuan

Sommerkveld med utsikt over Fosstjønna

Fossen og brua over

Av:

Kjetil Lillebuan Vada

 

Klikk på bildet for å komme tilbake til hovedsiden