Litjbuan høsttur 2015

7. november dro jeg sammen med mine to venner fra Trondheim, Frode Sandnes og Tom Erik Håland, til Litjbuan. Det var en av disse strålende soldagene som november også kan ha, og som passet så godt på en tur dit. Jeg bruker si..ingen værforbehold på Litjbuanturer, men godvær er en bonus.

Vi kjørte om Hølonda og Gåsbakken. Dette bla for å unngå den nye bommen inn på Storbuanvegen, som sies fungere dårlig teknisk…Vi kjørte bla forbi der mi gamle venninne på 91, Signe Oljemark, bodde. Denne dagen passet det ikke å se innom. Ikke lenge etter døde hun, og jeg fikk være med i begravelsen i Hølonda kirke. Det blir rart å kjøre forbi etter dette. Jeg hadde mange gode stunder hos henne og mannen Tor gjennom mange år, kombinert med Litjbuanturer.

Dagen var kort, så det var ikke mye vi rakk. Bl a ble det ingen tur opp til Aurtjønna denne gangen .Men vi koste oss oppe ved hytta og gikk så ned til myra. Her fulgte vi elva et stykke mot Storbuan. Og ved Trivjas bredder gjorde vi opp bål og hadde et godt måltid. Fuglelivet er sparsomt på denne tida. Men vi så bl a svaner ligge borte i Fosstjønna. Nydelig stemning i sol og solnedgang og skumring. Og jeg ønsket som alltid bare å bli der for alltid.

Mørket kom tidlig sigende på. Og vi beveget oss tilbake til bilen og byen. En fin tur , om enn litt kort, slik de blir på denne årstida. Jeg sier som alltid, på gjensyn Litjbuan.

Av:

Kjetil Lillebuan Vada

 

 

Klikk på bildet for å komme tilbake til hovedsiden