Vintertur 2015 til Litjbuan

Lørdag 14. mars var en godværsdag. Sol over den manglende snøen i Trondheim. Og over snøflatene på Litjbuan. For tross en snøfattig vinter var det ennå snø der.

Frode Sandnes fra Heimdal og jeg dro utpå ettermiddagen en tur til Litjbuan via Løkken og Storbuan. Rart å komme til et fraflyttet Storbuan. Men vi traff i alle fall Egil Nilssen fra Løkken, som hadde hatt dugnad på hovedbygningen der.

Vi tok skiene fatt. Disse var ikke mye brukt tidligere denne sesongen .Desto kjekkere var det å finne skiføre. Vi vandret innover til Litjbuan og hytta. Her stod vi og så lyset forandre seg mot solnedgangen. Det var et vakkert skue. Ravner holdt oss med selskap, ellers var det lite fugl å se, slik årstida ofte er. Vi gikk etter hvert ned på myra og nøt det stadig bedre skiføret på vidda. For om vinteren forandres Litjbumyran til ei eneste stor vidde.

Vi var litt overrasket over å finne elva Trivja åpen. Den bruker ofte være frosset om vinteren .Men så har da også dette vært en spesiell vinter. Mørket senket seg og stjernene kom fram. Planetene Venus og Jupiter strålte om kapp med Orion og andre stjernetegn. I kulden etter at sola gikk ned ble skiføret bedre og bedre og vi gled lett og godt over snøflata.

Det ble ikke noen langvarig tur denne gang. Men fin likevel. Vi gikk langs elva og på vegen tilbake til Storbuan. Med Venus som ledestjerne i vest. På veg heim stod en elg midt i vegen i Løvby. Heldigvis så vi den godt. Vi kom heim etter en frisk og fin Litjbuantur. Og sier på gjensyn til sommeren..

Av:

Kjetil Lillebuan Vada

Klikk på bildet for å komme tilbake til hovedsiden