Litjbuanturer november 2014

 

Jeg fikk hele 4 turer til Litjbuan i november 2014. Alle sammen i godt vær. Og sammen med gode venner, Turid Einbu Gregersen, Frode Sandnes, Trygve Mork, Kjetil Hinar, Tom Erik og Astrid Håland og Tore Jessen . Første turen var lørdag 8. November. Frode og Trygve overnattet da i gapahuken ved Aurtjønna. Noe jeg gjerne også ville gjort, men kunne ikke pga familieforhold. En god ide til siden! Andre turen var tirsdag 11. November. Samme uke tur nr 3, fredag 14. November. Alle tre dro vi om Hølonda. Fjerde turen gikk om Løkken og Storbuan, med etterfølgende besøk på Bjørnli ved Løkken.

 

November har korte dager. Men på et par av turene forlenget vi turen med å bli til mørket senket seg og gå tilbake i mørket med tente lykter. Over oss en flott stjernehimmel. Bålkos ved Aurtjønna var også trivelig.

Fuglelivet er sparsommelig en Novemberdag . Men meiseflokker og trekryper dukket fram, en gråspett, flokker av ravner, sangsvaner og orrfugl og storfugl. Artig var det å finne spor etter at bever hadde vært på Litjbuan. Første gangen. Like ved brurestene hadde den gnagd på noen trær nede ved vatnet.

Det ble mange gode stunder i gapahukene ved fossen og Aurtjønna. Ute på myra, ved hytta, borte ved elva Trivja. Stien bort til de gamle brurestene ,utsikten oppe fra vegen nærmere fossen .

Mange og gode opplevelser. Sammen med gode venner. Jeg går alltid baklengs fra Litjbuan, for jeg ser fram til gjensyn.

 

 

Av:

Kjetil Lillebuan Vada

 

Klikk p bildet for komme tilbake til hovedsiden