LITJBUAN SOMMEREN 2014

 

Sommeren 2014 var litt av en sommer. Med varme og mange soldager. Så også på Litjbuan. Jeg var mange gode turer dit i løpet av Juli og August. Aleine, og sammen med Frode Sandnes, Rannveig Vada, Turid Einbu Gregersen og Øivind Haugbro. Noen av dagene var voldsomt varme, med dertil følge av klegg og insekter. Andre med behagelig sommervarme. Jeg kjørte inn både via Løkken og Storbuan, og via Hølonda.

 

På første turene stod molta i fokus. Den var tidlig i år, og måtte plukkes før den ble overmoden. Litt fangst ble det. Seinere fant vi ganske store mengder blåbær og litt sopp

På en av turene ble fiskestengene funnet fram, lenge siden sist. Desto kjekkere. Fosstjønna og Aurtjønna har endel ørret.

Fuglekassene ble undersøkt og tømt på første turen. Endel meiser hadde brukt kassene, og ekstra artig var det at perleugla i år igjen hadde benyttet seg av uglekassa. Andre gangen jeg har opplevd det. Det er ugle og rovfuglår i år, jeg så kattugla på Hølonda på heimvegen.Dvergfalk og vandrefalk ble også observert. Tranen laget sine flotte fanfarer og fløy i svær sirkel over oss. Lavskrika dukket stillferdig opp. Orrhøns beitet i furutrærne nede ved myra.

Og Litjbuan ligger der og lokker med sin stillhet og fred. Elva Trivja flyter stille gjennom Litjbumyran naturreservat. Fossen ble større utover sommeren, ettersom litt regn kom i perioder. Gode stunder oppe ved hytta og ved Aurtjønna. Herlige bad i det varme vatnet der i Aurtjønna. Det var en sommer til å leve i. Og jeg takker for gode sommerdager på Litjbuan. På gjensyn, Litjbuan, alltid.

 

På veg til eller heimveg ble mange dyr og fugler sett. Elg og rev, grevling, som nevnt kattugle, og fjellvåken, eller var det musvåk, fargen så jeg litt for lite, osv, gode opplevelser. Og to gode besøk på Gåsbakken hos Signe Oljemark. Ja, det var en sommer å leve i. Og jeg levde godt på Litjbuan.

Av:

Kjetil Lillebuan Vada

 

Klikk på bildet for å komme tilbake til hovedsiden