Vintertur 2013 pć Litjbuan.

 

Lørdag 16. Mars dro Frode Sandnes og jeg en tur til Litjbuan igjen. Pga av hans arbeid tidligere på dagen dro vi først på ettermiddagen. Det ble en kort, men opplevelsesrik tur. Vi kjørte til Stornæve gård på Hølonda, og parkerte der. Så gikk vi på ski innover mot Litjbuan. For det meste måtte vi lage skiløypa selv. Det var godt vær og skiføret fint. Vi gikk over Bjørnlivatnet og ned på Vollmovatnet. Alt var islagt og sikkert i vinterkulda. Mens sola gikk ned mot horisonten gikk vi over den snødekte elva Trivja og Litjbumyra. Med stø kurs mot hytta på Litjbuan. Trivelig å gli over snøvidda med et så kjært naturområde rundt seg. Solnedgangen ga et vakkert lys i vest. Grefstadfjellet og Igelfjellet lå kritthvite av snø.

 

Oppe ved hytta stod vi og nøt utsikten og en matbit. Imens senket skumringen seg over landskapet. Lyset skiftet hele tida og ble mer dust. Stemningen var stille, god. Et par snøscooterkjørere brøt stillheten, ellers var alt bare fred. Skogsdrift og snøscooterferdsel har vi stor forståelse for, mindre for sportskjøring på Litjbuan.

Tilbaketuren gikk i egne lagede løyper. Mørket senket seg, og hodelyktene ble slått på .Over oss ble flere og flere stjerner synlige, og en månesigd ga også stemning. Det ble skikkelig mørkt etter hvert. En spesiell og fin opplevelse å gå tilbake mot Stornæve i mørket. Oppi Mælberget hukret ei Perleugle så det ljomet. Vårtegn….

Lysene fra Stornæve møtte oss så koselig. Og vi kjørte heim, glade over gode opplevelser på Litjbuan. En kort tur, der mørket begrenset tida, ble til en tur med fine opplevelser. En lykkelig dag igjen på Litjbuan…

Av:

Kjetil Lillebuan Vada

 

Klikk på bildet for å komme tilbake til hovedsiden