Litjbuan sommerturer 2012

 

Sommeren 2012 var jeg hele 7 ganger på Litjbuan, ikke en gang for mye…Noen turer var aleine, andre sammen med gode venner fra Trondheim. Jeg takker for godt og trivelig turfellesskap med Tore Jessen, Turid Einbu Gregersen, Tom Erik Håland og Frode Sandnes. Jeg fikk også truffet Egil Nilssen på Gravråkstuggu på Storbuan og Signe Oljemark på Gåsbakken. Tor Emanuel Oljemark var der også. Og jeg fikk besøk første turen på Litjbuan av Marit Vingerhagen Syrstadeng fra Meldal.

 

Mange sier denne sommeren var dårlig, værmessig. Jeg hadde i alle fall mange gode solskinnsstunder på Litjbuan. Med god varme. Turene gikk skiftevis via Hølonda og Løkken-Storbuan. På en av turene kjørte jeg rundt om Sæterdalen og dro om både Hølonda og Løkken Verk. Barndommens Midtskogen ved Løkken Verk er alltid godt å stanse og se.

På første turen tømte jeg fuglekassene. Noen begynner å eldes, og trengte reparasjon . Og jeg har gjemt enkelte så godt at jeg måtte leite etter dem selv…noen kjøttmeisreir hadde det vært.

Det ble mange og gode stunder oppe ved hytta. Aleine, og i gode vennesamtaler om livet. Likeså ved gapahuken ved Aurtjønna. En kommer nært innpå livet på Litjbuan. Og det ble mange og gode runder rundtom, til Aurtjønna, Brurestene, fossen, utsikten, myra selv, elva Trivja, osv. Litjbuan gror igjen, som mye annet i Norge. Mye buskas ble ryddet langs stiene nede ved myra og Litjbudammen. En dukkert i Aurtjønna ble det også, og en liten tur i kano. Molta så jeg lite til i år. Desto mer blåbær var det å finne. Og noe sopp. Mange liter blåbær ble fraktet heim til Heimdal…Sammen med Frode Sandnes utforsket jeg elva Trivja nedafor fossen, med nydelig kulper, stryk og fossefall. Alltid nye områder sammen med Frode…

Tranen viste seg iblant, iblant ikke. Noen dager så jeg den på Hølonda også. Lyden av den var kjærkommen å høre…Tiur, orrhøne, lavskriker, krikkender og andre fuglearter var framme, ellers er ikke sommeren den mest fuglerike tida i skogen. Jeg så elg et par ganger, på veg inn fra Storbuan, og ute på myra ved elva. Og på heimveg i skumringa dukket flere elger og rev fram . Trolske sommernetter.

 

Det ble mange og gode stunder på Litjbuan i sommer. Vitaminer for kropp og sjel. Og nok påfyll av opplevelser helt til neste gang…..takk Litjbuan for nok en sommer! Alltid på gjensyn!

Av:

Kjetil Lillebuan Vada

 

Klikk på bildet for å komme tilbake til hovedsiden