Litjbuantur vinteren 2012

 

Søndag 18. Mars 2012 dro Frode Sandnes fra Lundåsen og jeg på tur til Litjbuan igjen. Vi kjørte først til Hølonda, men fant fort ut at det var best pga snømengdene og ei gryende vårløsing i marka, at det var best å dra til Storbuan. Vi så gjorde, og derfra gikk vi innover mot Litjbuan på ski. I strålende sol og på hvite vidder. Men vi gikk ikke den slagne landeveg innover, men opp i høydene bak Gravråkstuggu. Her kom vi fort til Leirtjønna og videre Bergtjønna og Aurtjønna. Rart å se dem i vinterdrakt. Vi besteg Furuknausen, høyeste toppen i nærområdet, nøt fin utsikt i flere retninger. Og rastet i gapahuken ved Aurtjønna. Der er det nydelig oversikt og fri fantasi om hvilke dyr som kunne komme tassende forbi….

 

Så gikk vi stien ned mot selve Litjbuan og hytta. Og på vegen bort til fossen. Etter hvert forandret været seg, og det ble tett snøvær. Fossen gikk stri og stor etter store nedbørsmengder i en heller mild vinter. Det var til og med overvann ute på Litjbumyra. Gapahuken ved fossen var også fin å sitte i.

Det var ikke de store fugle og dyremengder å se. Det store fuglelivet kommer litt seinere…Men mange steder hadde i alle fall elgen satt tydelige spor etter seg. Og ekornet hadde hoppet over snøflata.

Heimvegen ble rimelig trå pga nullføre og klabbing på skiene. Men vi kom oss greit tilbake til bilen på Storbuan og fant vegen heim til byen. Via Løkken Verk, Svorkmo og Hølonda. En ny fin tur på Litjbuan!

Av:

Kjetil Lillebuan Vada

 

Klikk på bildet for å komme tilbake til hovedsiden